Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 1

For these of you who love a daring, volumetric architecture, Home Lam will encourage you to renovate your personal crib utilizing trendy supplies and a strong design. Created by Johannesburg-based mostly studio Nico Van Der Meulen Architects, the residential challenge you’ll be able to see within the photographs is the results of an enormous renovation underwent by a 1950′s home. Revamped and displaying a strong three-story construction, the modern residence is situated in Bedfordview, considered one of Johannesburg’s suburb in South Africa. The 5 story fall from the south-east to the north-west nook challenged the architects to assemble the infinity edge pool on a three meters in diameter column, cantilevering over the primary flooring. This particular location presents unobstructed views of the town, barely inserting the pool inside, the place glass partitions delimit the within/outdoors area.

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 2

One other implausible design element created by Werner van der Meulen is the huge rock clad wall that cuts the residence in half on a north-south axis, reworking into a powerful purple-painted beam supporting the lanai roof. Listed here are a couple of phrases from the architects describing the reworked flooring plan: ” The unique foot print space was prolonged to create additional garages and a brand new first flooring added , which homes three suites, a pyjama lounge and a child’s research. Employees lodging was positioned on prime of the brand new storage. The unique two youngsters bedrooms turned a research, and the unique essential suite a visitor suite. The bottom flooring dwelling area was gutted, and a big open plan, partially double quantity dwelling area housing the household room, eating room, kitchen and ancillary areas created. A brand new 6x13meter lanai subsequent to the pool was added on the one piece of usable land on the north aspect , rising out of the mountain, with spectacular views to the north and west. The unique cellar was retained as a wine cellar and a house theatre with views into the pool.” The final two photographs present how the home appeared earlier than the renovation. It appears that evidently the rework introduced a brand new life to the previous residence, creating a singular, breathtaking single household residence.

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 3

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 4

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 5

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 6

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 7

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 8

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 9

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 10

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 11

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 12

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 13

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 14

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 15

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 16

Massive Renovation Resulting in a Fabulous Residence: House Lam 17

  • Facebook
  • Google Plus